Nederlands | English

Overig

Kunststof wervelkolom

kunststof wervelkolom
Deze kunststof wervelkolom heb ik gekocht om mijn klachten en mijn röntgenfoto's beter te begrijpen.
Het heeft me ook echt geholpen om het beter te begrijpen.

Elektrische tandenborstel

elektrische tandenborstel
Het is maar een eenvoudige aanpassing, maar voor mij is een elektrische tandenborstel heel wat minder belastend voor mijn nek dan een gewone tandenborstel.
Iedereen die nekklachten heeft en een gewone tandenborstel gebruikt, kan ik aanraden om eens een elektrische tandenborstel te proberen.

Telefoon

Ik gebruik altijd een headset bij een telefoon. Als ik een hoorn met één hand vasthoudt, dan wordt mijn nek scheef belast. Volgens mij is het voor niemand goed om lang met één hand de hoorn beet te houden.
Voor mij is een headset met twee oorschelpen beter. Door mijn nekproblemen ben ik vaak duf, en met twee oorschelpen heb ik minder moeite om iemand te volgen.
Omdat ik geen duidelijke stem heb, heb ik geen headset met een "noise-canceling" microfoon, want dan wordt ik vaak niet verstaan.
Een telefoon met "handsfree" of "speakerphone" zou ook kunnen, maar daar heb ik moeite mee, omdat er maar één tegelijk kan praten (behalve sommige dure toestellen) en ik ook meer moeite moet doen om duidelijk te praten.

Lange tijd gebruikte een zelf bij elkaar geprutst ding. Op de foto hieronder zie een telefoontje, een versterkertje en een headset (deze is helaas maar met één oorschelp).
Het versterkertje is bedoeld om een gewone headset te gebruiken, die ook op mijn computer is aan te sluiten. Zo heb ik geen speciale headset nodig die bij telefoons gebruikt worden.
telefoon

De telefoon op de foto hieronder heeft een aansluiting voor een headset.
panasonic telefoon
Het lukte me niet om deze telefoon goed in te stellen. Er bleek echter een chip in te zitten, die met de toetsen van de telefoon te programmeren was. Daardoor kon ik zelf het volume voor de microfoon harder zetten, zodat de telefoon toch nog voor mij te gebruiken was.

Ik dacht dat een dect telefoon met headset wel zou kunnen.
draadloze telefoon
Maar bij de telefoon hierboven had ik opnieuw het probleem dat ik vaak niet wordt verstaan.

In 2016 heb ik geen vaste verbinding meer voor een telefoon, maar gebruik ik alleen een mobieltje. Sommige mensen verstaan me niet goed, maar over het algemeen werkt het redelijk.

Leesplank en schrijfplank

Leesplank en schrijfplank
Om iets aan een tafel te lezen of om iets te schrijven moet ik mijn nek teveel gekromd houden. Dus zocht ik een manier om een lees- en schrijfplank te maken. Het eenvoudigste was een plank en een lijmklem. En het werkt ook nog goed.
Soms plak ik een papier aan de plank vast met plakbank. Ik gebruik daarvoor overschrijfbaar plakband, omdat dat eenvoudig los te halen is.

Roller balpen

rollerpen
Ik schrijf maar weinig, omdat ik dan mijn hoofd voorover moet buigen. Maar als ik iets schrijf dat gebruik ik bij voorkeur een roller balpen (ook wel rollerball pen, roller, roller balpen, rollerbalpen of rollerpen genoemd). Deze schrijven veel gemakkelijker en ik hoef nauwelijks tegen het papier te drukken.
Een roller balpen heeft waterachtige of gel inkt en schrijft daardoor veel soepeler. Sommigen zijn niet watervast, maar bij andere is de inkt meteen na het schrijven al opgedroogd en zijn na een paar seconden al watervast.

Roestvrij stalen borden

roestvrij stalen borden roestvrij stalen bord met eten roestvrij stalen bord met eten
Deze roestvrij stalen schalen gebruik ik als bord.
Ze zijn goedkoop, veel lichter van gewicht, en ze breken niet als ze vallen. Wat koud water en een borstel is vaak voldoende om ze schoon te maken voor de volgende maaltijd.

De roestvrij stalen borden bevielen zo goed, dat ik ook een roestvrij stalen theepot kocht. Het is een hele goedkope van 10 euro.
roestvrij stalen theepot

Laatste wijziging van deze bladzijde: oktober 2016