Nederlands | English

Pneumatische halskraag

Pneumatische nektractie

pneumatische nektractie
Merk: Pronex
De bedoeling is dat je op je rug ligt, met dit apparaat in je nek. De blaasbalgen steunen op je schouders, en de blauwe vorm zit tegen je hoofd. Door het oppompen wordt de nek wat uitgerekt.
Dit heb ik in het verleden wel gebruikt, en soms hielp het ook. Maar sinds ik een kanteltafel heb, gebruik ik dit eigenlijk niet meer.
In 2002 betaalde ik ruim 400 euro voor dit apparaat.

opblaasbare halskraag
Merk: TracCollar
Een andere vorm van pneumatische nektractie is een opblaasbare-halskraag. Voor mij is deze halskraag niet hoog genoeg. Ook is hij nogal stug, dus het zit niet lekker tegen mijn hoofd aan.
Ik kocht de TracCollar in 2008 voor 120 euro. Als ik het echter in het buitenland had besteld, dan had ik het voor 60 euro + invoerrechten kunnen kopen.

goedkope opblaasbare halskraag
Deze opblaasbare halskraag kocht ik voor 6 euro op Ebay. Voor mij was hij niet hoog genoeg, dus kocht ik er twee die ik op elkaar stapel. Deze halskraag gebruik ik af en toe.
Als pasagier in een auto geef ik de voorkeur aan deze opblaasbare halskragen boven mijn gewone halskraag van stevig schuim.
Een keer had ik ze (twee boven elkaar) vrij strak om, en daardoor verslikte ik mezelf toen ik wat wilde drinken. Vervolgens lukte het me niet om met één beweging de halskragen af te doen. Dus dat is een nadeel.
Er zijn ook goede merken van zulke opblaasbare halskragen, zoals de Sissel Nextender.

De onderstaande opblaasbare halskraag heeft 7 lagen:
goedkope opblaasbare halskraag met 7 lagen
Deze opblaasbare halskraag met 7 lagen is gemaakt van stug en dik rubberachtig materiaal. Hij is hoger dan de andere. Als ik hem echter oppomp, dan laat het klittenband los.
Doordat hij gemaakt is van dik rubber, zit hij niet lekker. En na een jaar begon het rubber al te verweren.
Dus ik heb deze halskraag nooit serieus gebruikt.

Laatste wijziging van deze bladzijde: juli 2018