Arts voor Musculoskeletale Geneeskunde Z4.

2019

In 2009 liet iemand mij weten dat er een goede "kraker" in mijn omgeving was, dokter Z4.. Dat was echter op een uur rijden afstand en dat was te lastig voor mij. In 2009 begonnen mijn nekspieren al na een half uur te verkrampen als ik als passagier in een auto zat.

In 1992 was ik naar behandelaar S11. geweest, die ook die methode gebruikte. Daarom wilde ik graag naar dokter Z4. toe. Dat was zelfs tien jaar lang het hoofddoel van mijn leven om naar arts Z4. toe te gaan.

Dankzij mijn zelfgemaakte halskraag was het in 2019 mogelijk om naar dokter Z4. te gaan.

Helaas gingen zijn handelingen niet zo ver zoals behandelaar S11. deed.
Dokter Z4. bracht meer beweging in sommige delen van mijn wervelkolom. Dat was vooral mijn onderrug en mijn rug in het midden. In het gebied op de grens van mijn nek en rug veranderde er helaas weinig. Mijn grootste probleem is de druk die op mijn nek staat als ik lig, en daar kwam weinig verbetering in. Na een aantal keren naar dokter Z4. te zijn geweest maakte het uiteindelijk minder dan 10% uit voor mijn klachten.

Ik had vooral gehoopt dat de problemen die zijn ontstaan doordat ik ruim twee uren bij de tandarts op de stoel had gelegen ongedaan gemaakt hadden kunnen worden. Dat is helaas niet gelukt.

De verbeteringen die dokter Z4. aanbracht ging goed samen met werken aan mijn conditie door te gaan zwemmen. Dat ik tien jaar lang er naar werkte om naar dokter Z4. te gaan was daarmee wel de moeite waard geweest, al had ik gehoopt op meer resultaat.

Dokter Z4. is bijzonder vriendelijk en sympathiek en hij geeft altijd zijn volledige aandacht.
Ik vertelde hem over mijn website, en ook nadat hij mijn website had bekeken bleef hij even vriendelijk.
Er zijn meer sympathieke mensen, maar een dokter die al tientallen jaren vele patiënten ziet en nog steeds bijzonder sympathiek is en nog alle aandacht voor zijn patiënten heeft, dat maakt hem bijzonder als dokter en als mens.

Zijn methode is veilig, maar daardoor bleef de scheefstand en torsie van mijn wervelkolom globaal in stand. Die scheefstand en torsie zit er waarschijnlijk al vanaf mijn vierde jaar.

2020

In 2020 werd mijn conditie weer een beetje beter door te wandelen en zwemmen. Daarom ging ik eind 2020 nog een paar keer naar dokter Z4..

2021

Ik had een afspraak staan bij dokter Z4. in januari 2021.
Een paar dagen voor de afspraak liepen mijn nekproblemen opeens op. Dat leverde zulke grote problemen op, dat ik daar een aparte bladzijde voor heb gemaakt: januari 2021.

Door de behandeling van dokter Z4. werden mijn klachten een flink stuk minder. Daar ben ik hem vanzelfsprekend bijzonder dankbaar voor.
Ik kon daarna weer voorzichtig gaan wandelen en zwemmen.

Laatste wijziging van deze bladzijde: september 2021