Rapportage van 2 bladzijden

1999


thumbnail thumbnail
RAPPORTAGE ALGEMEEN

Naam belanghebbende : D.
Naam rapporteur : K.
Datum rapportage : 26 mei 1999

Betreft
Een medisch onderzoek in verband met de herziening van een aan een loontrekkende toegekende uitkering WAO. Zie ook vorige rapportage(s) d.d. 16-12-1992, 3-2-1993, 27-5-1993 en 20-6-1996.

1. Vraagstelling
Is er bij belanghebbende sprake van een vermindering van de benutbare mogelijkheden ten aanzien van het kunnen verrichten van arbeid, als rechtstreeks en objectiveerbaar gevolg van ziekte en/of gebrek en zo ja, hoe zijn de benutbare mogelijkheden? Kan belanghebbende zijn huidige mogelijkheden duurzaam benutten? Sinds wanneer geldt dat belanghebbende zijn mogelijkheden duurzaam wel of niet kan benutten? Zijn de benutbare mogelijkheden gewijzigd? Zo ja, wanneer en in welke zin?

2. Onderzoek

Onderzoeksactiviteiten :
Belanghebbende werd op 20-5-1999 opgeroepen voor het spreekuur. Er werd naar aanleiding van de vraagstelling dossierstudie verricht.

3. Diagnose
---

4. Beschouwing
Algemeen:Een medisch onderzoek in verband met de herziening van een aan een loontrekkende toegekende uitkering WAO. Zie ook vorige rapportage(s) d.d. 16-12-1992, 3-2-1993, 27-5-1993 en 20-6-1996.

Belanghebbende was als computer programmeur, werkzaam bij C., en is in 1992 uitgevallen in verband met enorme hoofdpijn, slecht slapen, rugklachten. In 1993 werd belanghebbende arbeidsongeschikt verklaard voor eigenwerk en werd ingedeeld in klasse 45 - 55%. Belanghebbende werkte toen nog steeds voor 4 uur per dag. De belastbaarheid werd verbeterd geacht en belanghebbende werd vervolgens ingedeeld in WAO klasse 15-25%. Belanghebbende was het hier niet mee eens en ging in beroep. Inmiddels werd hij door diverse hulpverleners gezien en deels behandeld. Conform een medisch psychiatrisch expertise werd belanghebbende in staat geacht eigen werk als programmeur gedurende 6 uur per dag te verrichten.

Op basis van het dossier onderzoek en eigen spreekuur contact en lichamelijk onderzoek kan thans gesteld worden dat er sprake is van het onvermogen door ziekte/gebrek voor hele dagen werken (8 uur per dag). Ten opzichte van de eerder vastgestelde belasbaarheidspatroon waarbij er sprake is van 6 uur per dag werken, kan thans niet afgeweken worden. Er zijn geen wijzigingen opgetreden in de reeds gestelde belastbaarheidspatroon, zo leert huidig onderzoek. Belanghebbende is wel in staat 15-pagina tellende 'eigen verhaal' en 'dag- en weekoverzicht', inclusief de grafieken en tabellen op de personal computer te vervaardigen.

Concluderende kan derhalve gesteld worden dat er thans dat er sprake is van het onvermindert voorbestaan van de eerder gestelde belastbaarheidspatroon (1994).

Dialoog
Reactie belanghebbendeUit de reactie was niet op te maken in hoeverre belanghebbende het met mijn oordeel eens was.

5. Conclusie
Bij het onderzoek werden afwijkende bevindingen vastgesteld. Deze bevindingen zijn een rechtstreeks gevolg van een ziekte of gebrek. Hierdoor is belanghebbende aangewezen op werkzaamheden. Belanghebbende kan de huidige mogelijkheden duurzaam benutten. De belastbaarheid is conform het opgestelde belastbaarheidsprofiel d.d. 1994.

6. Planning

K.
Verzekeringsarts



Laatste wijziging van deze bladzijde: december 2000