Nederlands | English

Stoelen

Huiskamerstoel

huiskamerstoel
Type: CJG 2000
Gekocht in: 1994
De rugleuning is voor mij speciaal langer gemaakt. Een revalidatiebedrijf heeft de vorm van de rugleuning nog voor mij aangepast.
De stoel zit mechanisch eenvoudig in elkaar. In 2008 was de gasveer voor de rugleuning stuk, die heb ik zelf kunnen vervangen.
De rekening zit in mijn dossier.

In 2019 heb ik deze huiskamerstoel nog steeds.

Autostoel

Dit is mijn autostoel op de plaats van de passagier.
autostoel
Merk stoel: ASS
Type: 603 met extra lange rugleuning
Gekocht in: 1993
Het bedrijf dat de stoel installeerde heeft de steunen van de hoofdsteun een heel stuk langer gemaakt, zodat het geschikt is voor mijn lengte. Ik heb zelf het tussenstuk tussen de hoofdsteun en de rugleuning opgevuld en bekleed met dezelfde stof.
Ik heb een ander onderstel laten maken, zodat de stoel lager kwam, en ik dus meer ruimte in de hoogte had.
Op de foto zie mijn autostoel als passagiersstoel in een Nissan Micra. Daar staat de stoel in zonder onderstel. Dat was omdat ik er anders niet in paste.
De vorm van de rugleuning was verkeerd voor mijn rug. Eerst probeerde ik met polyetherschuim om die vorm aan te passen, maar dat was erg lastig. Het polyetherschuim werd ingedrukt als ik er in ging zitten, en daarmee veranderde de vorm weer.
Toen heb ik het polyetherschuim er uitgehaald, en heb ik ondertapijt gebruikt om de vorm te maken. Door heel veel lagen over elkaar heen te plakken kon ik zo wel een goede vorm maken, die wel goed zit voor mijn rug.
De rekening zit in mijn dossier.

In 2012 kocht ik een tweede aangepaste autostoel voor de bestuurdersstoel.
Dat was ook een stoel van het merk ASS. Het is geen standaardstoel, maar de stoel was speciaal gemaakt voor iemand met een bijzonder lange rugleuning. Die stoel kon ik voor een klein bedrag overnemen.
De vorm van de rugleuning heb ik ook bij deze autostoel aangepast, zodat het beter steun geeft aan mijn rug.

Tuinstoel

tuinstoel
Merk: Hartman
Type: Ambassador Vario SL
Deze tuinstoel neem ik vaak mee als ik naar een keuring of een dokter ga. De rugleuning van de tuinstoel komt tot bovenaan mijn schouders, en is dus veel te kort om mijn hoofd te laten rusten.
De vorm van de rugleuning heb ik veranderd. Er zat een bocht in en die heb ik er zoveel mogelijk uitgehaald. Met een verfbrander heb ik het kunststof voorzichtig warm gemaakt en met een gewicht van een paar kilo er aan heb ik zo de vorm iets veranderd. De verfbrander had ik in een klem gezet, en na tien minuten begon het kunststof zachter te worden. De delen die niet warm mochten worden had ik bedekt met aluminiumfolie.
In 1993 besloot ik om voortaan mijn eigen stoel mee te nemen. De stoel op de foto hierboven is mijn tweede tuinstoel.

In 2018 heb ik nog steeds die Hartman kunststof tuinstoel.
Hij weegt ongeveer 6 kg, dat is voor mij veel om te dragen. Daarom maakte ik een draagband, zodat ik zelf de tuinstoel mee kan nemen als dat nodig is.

De draagband is enigszins elastisch, zodat mijn loopbeweging wordt opgevangen door de draagband.
tuinstoel met draagband tuinstoel met draagband

Deze houten tuinstoel heb ik verlengd:
verlengde tuinstoel
Voor zover ik weet bestaan er geen tuinstoelen met een lange rugleuning.
Omdat ik in de zomer soms buiten zit, en soms mijn hoofd wil laten rusten op een ligstoel, heb ik de rugleuning dan maar verlengd. Als ik de stoel in de ligstand zet, dan laat ik de rugleuning tegen een muur rusten en er staat een tuinbank onder, zodat de stoel niet achterover valt.
Het deel dat ik erop zette, is de zitting van een andere tuinstoel.

Laatste wijziging van deze bladzijde: juni 2018