Internist S24.

Omdat ik bij de tandarts een keer meer dan twee uur op de behandelstoel had gelegen waren mijn nekklachten toegenomen. Daardoor had ik vaker 's nachts een halskraag om. Dat was waarschijnlijk de reden dat er een bobbel in mijn hals ontstond.

2019

In het ziekenhuis werd een echo gedaan, het bleek een uitstulping van de schildklier te zijn.

Bij een tweede bezoek aan het ziekenhuis had ik eerst een gesprek met internist-endocrinoloog S24.. Ik had mijn eigen stoel meegenomen, dat was onhandig. Ik vertelde ook over mijn nekproblemen en dat ik 's nachts vaker een kraag had omgedaan.

Vooraf had ik een vragenlijst van het ziekenhuis ontvangen. Die had ik ingevuld en die heb ik gegeven.
thumbnail thumbnail thumbnail thumbnail
De internist-encocrinoloog ging door de vragenlijst heen.

Ik gaf een ook papier van een bloedonderzoek uit 1992, dat werd ingescand. Zij vertelde dat het bloedonderzoek uit 2008 ook in de computer zat.

Internist S24. was zeer vriendelijk en begripvol. Zij zei niet dat die halskraag de oorzaak was, maar ze vertelde wel dat de schildklier mechanisch niet zoveel kan hebben.
Na dat gesprek werd er vocht uit die bobbel gehaald.

Voor een derde bezoek kon ik niemand vinden om mij naar het ziekenhuis te rijden en heb ik het ziekenhuis opgebeld om de afspraak af te zeggen. Even later belde het ziekenhuis terug dat het ook telefonisch kon.

Volgens mij is de ideale dokter deskundig, en kan goed medische dingen uitleggen en kan goed uitleggen wat de mogelijkheden zijn, kan zich verplaatsen in de situatie van de patiënt, is vriendelijk en meelevend en kan ook doortastend zijn wanneer dat nodig is.
Volgens mij bezit internist S24. al deze eigenschappen, daarom schreef ik op 22 oktober 2019 de volgende beoordeling op zorgkaartnederland.nl:

Luisteren: 10
Uitleg: 10
Deskundigheid: 10
Voor- en nadelen: 10
Samen beslissen: 10
Samenwerking: 10
Behandeling: 10

Toelichting:
Dokter S24. is een vriendelijke en meelevende dokter. Daar kunnen andere dokters een voorbeeld aan nemen. Zij legt de verschillende mogelijkheden goed aan mij uit, en als ik toch iets anders wil dan denkt zij met mij mee.


Als het niet om een beoordeling van mijn nekklachten gaat, dan kom ik bijzonder fijne dokters tegen, zo ook bijvoorbeeld dermatoloog V14. in 2008.

Doordat ik internist S24. heb ontmoet, heb ik ervaren dat het zo ook kan. Daardoor neem ik mijn huisartsen hun buitensporige gedrag nog meer kwalijk dan ik al deed. Het verschil tussen internist S24. en mijn huisartsen is dan ook meer dan levensomvattend groot, omdat mijn huisartsen ook anderen benadeeld hebben in hun pogingen om mij te benadelen.

Laatste wijziging van deze bladzijde: april 2020