Online medicijnen kopen

2010


Vanwege problemen met mijn huisartsen kocht ik in 2010 medicijnen online. Er zijn vrij veel medicijnen zonder recept bij betrouwbare online-winkels te koop. Maar een middel tegen migraine was niet zomaar te koop bij een online drogisterij.
Tot dan toe had ik Tramadol, maar dat gaf steeds meer problemen met de bijwerkingen.

Ik heb geprobeerd om de meest betrouwbare internet-apotheek te vinden. Daar kocht ik in 2010 mijn eerste doosje Zomig®. De werkzame stop is zolmitriptan.
Zomig® is een geregistreerde naam van de AstraZeneca group
pijnstiller online gekocht
Voor de 6 pillen betaalde ik in 2010 86 euro.
In 2011 kocht ik nog twee doosjes.

Mijn ervaringen:
Ik had meer verwacht van het middel.
De kloppende (bonzende) hoofdpijn neemt grotendeels af, maar er blijft wel een (mindere) migraine over. De misselijkheid blijft ongeveer hetzelfde, en de duizeligheid neemt toe. De trek in zoetigheid (zoals stroopwafels, honing en winegums) blijft hetzelfde. Ook heb ik de indruk dat ik vaker moet plassen, en dat is lastig als ik net op bed lig. Na 2 tot 3 uur komt de kloppende hoofdpijn gewoon weer terug, maar is dan wel wat minder. De volgende dag is de migraine verdwenen.
Bij flinke migraine, die al aardig is opgelopen, werkt het niet zo goed. Als ik in zo'n situatie drie uur later een tweede neem, dan neemt het wel af. En ook de volgende dag blijft de migraine weg.
Behalve de toename van duizeligheid en dat ik meer moet plassen, had ik soms wat lichte hartkloppingen. Maar dat is een stuk wat minder dan wat ik in het verleden van sommige medicijnen had.

Ik vermoed dat als ik twee koppen koffie neem (normaal gesproken drink ik geen koffie), drie paracetamol (zoals zelfstandige arts K15. voorstelde), en een warme douche, dat ik dan ongeveer een vergelijkbaar effect heb.
Het grote voordeel van dit medicijn is dat het ook nog werkt als de migraine eenmaal is opgelopen.
Ik ben 1,98 meter lang, en ik weeg 88 kg. Dus 3 paracetamol is voor mij een lichtere dosis, dan wanneer een gemiddeld iemand dat neemt.

Na wat uitproberen kom ik tot het volgende:
Als migraine dreigt te ontstaan, dan neem ik meteen 3 paracetamol met coffeïne, en als de migraine toch doorzet dan neem ik vervolgens Zomig.
Meestal voel ik me te beroerd om onder een warme douche te gaan staan, dus daar komt weinig van terecht. En als ik zowel lichte migraine als nekpijn heb, dan neem ik soms Tramadol.

Combineren gaf problemen:
Bij mij werkt aspirine samen met Tramadol heel goed. Paracetamol (met coffeïne) samen met Tramadol gaat ook nog. Maar paracetamol (met coffeïne) met Tramadol en daarbij Zomig, dat werkte elkaar blijkbaar tegen. Het pijnstillende effect was minder. Ik ga dat niet verder proberen, ik voorkom dat voortaan.

Goedkoper middel:
Iemand schreef mij dat Sumatriptan (de werkzame stof is sumatriptan) bij diegene beter werkt dan Zomig, en het is ook goedkoper.
Ik heb Sumatriptan nog niet uitgeprobeerd, omdat ik dat niet zonder recept kan kopen.

2013

In 2013 kostte het zo'n 93 euro om een doosje Zomig te kopen (met 6 tabletten). Dat was erg duur. Inmiddels kon ik ook Sumatriptan online kopen, dat kostte 50 euro voor één doosje (met 6 tabletten) of 38 euro per doosje als ik er twee kocht.

Sumatriptan lijkt beter te werken dan Zomig, maar ik heb meer last van duizeligheid.
Aspirine en Tramadol gebruik ik niet meer vanwege de bijwerkingen.

Laatste wijziging van deze bladzijde: april 2015