Osteopaat D8.

1993


thumbnail thumbnail
Betreft verslaggeving:
onderzoek en behandeling
Dhr. D.

A.,9.08.93

Patient werd door mij op 19.01.93 onderzocht i.v.m. persisterende klachten van de c.w.k./ l.w.k. en hoofdpijn klachten.
Hij had hier al 2 jaar last van, klachten toenemend bij vermoeidheid.
De afgelopen 2 jaar reeds behandeld bij chiropractor en een orthomanueel-therapeut. Patient blijft echter klachten houden.

Bij het onderzoek waren de volgende zaken aanwezig:
Parietaal: bewegings beperkingen van C2, TH2, TH11, en het Li. sig., met een ilium li. in upslip.

Het afgelopen half jaar werden een aantal maal behandeld. Bij controle tussentijds en de laatste maal vorige week, bleek er nog steeds sprake van een wisselende beperking van C2 naar li. of naar re.. De rest van de genoemde zaken bleven mobiel en gaven geen recidief te zien.

Conclusie en prognose: De beperking van C2 is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de hoofdpijn en nekklachten. Op korte termijn verwacht ik, gezien de wisselende beperkingen het afgelopen half jaar, niet dat C2 volledig mobiel zal blijven. Voorlopig stop ik met de behandeling, en zal hem op langere termijn nog eens zien ter controle om te evalueren of er mogelijke nog verandering is opgetreden in zijn bewegings schema.

Hopende U voldoende te hebben geinformeerd,

Met vriendelijke groet,
D8., D.O.
Osteopaat


1994

thumbnail

Ik ben jaren naar deze osteopaat gegaan, en daardoor kon ik van 1992 tot 1997 halve dagen werken. Toen ik in 1997 mijn werk niet meer kon doen, ben ik bij m'n moeder gaan wonen omdat ik ook hulp nodig had met mijn huishouden. Daardoor ben ik daarna niet veel meer naar deze osteopaat gegaan vanwege de reistijd.
Ik ben later onder andere naar manueel therapeut H22. gegaan.


Laatste wijziging van deze bladzijde: oktober 2011