Verslag hoorzitting

2001

Hieronder volgt het verslag van de hoorzitting, wat de uitvoeringsinstelling maakte.

De afkortingen zijn:
  HZ = hoorzitting.
  H = hoorder = de jurist van de uitvoeringsinstelling: mr. G.
  bva = bezw.verz.arts = de arts van de uitvoeringsinstelling: dokter D.
  belh = belanghebbende = degene waar het over gaat, dat ben ik zelf dus
  gem = gemachtigde = mijn advocaat: mr. P.
  Dk = districtskantoor

thumbnail thumbnail
g.
Bezwaarschriftprocedure kantoor G.
Verslag Hoorzitting

Belanghebbende : D.
Wet : WAO
Zittingsverslag d.d. : 15-01-01
Zittingsplaats : G.
Hoorder : G.
Verslaglegger : D.
Leden : D. (bva)
B&B-nummer :

Belanghebbende : verschenen
Gemachtigde : P.
Getuige(n)/Aanwezig :
Getuige-deskundige :

Hoorder licht de bedoeling toe van de hoorzitting en legt de bezwaarprocedure uit. Daarna geeft hoorder in het kort de inhoud van de bestreden beslissing(en) d.d. 14 juli 2000 en de inhoud van het bezwaarschrift weer.
Vervolgens wordt het woord aan belanghebbende gegeven, om het bezwaar nader toe te lichten.

Blh vraagt toestemming aan H om HZ te mogen opnemen. H geeft toestemming. Aan H wordt een dossieroverzicht overhandigd door belanghebbende.
Het betreft de beslissing van 14 juli 2000, een vervolg op de uitspraak van de CRvB, waarbij de ZW-beslissing tot H-verklaring wordt vernietigd. Bekeken moet worden of in het kader van art. 39a WAO sprake is van toegenomen beperkingen.
Belanghebbende merkt op dat hij bezwaarverzekeringsarts al heeft gezien en vraagt of er geen onafhankelijk arts bij moet zijn. H zegt dat bezw.verz.arts in 1997 nog niet bij de zaak betrokken was, dus H ziet geen overwegende bezwaren. Belh heeft bezw.verz.arts ook telefonisch gesproken, begin 2000, over de belastbaarheid, bezw.verz. arts zei toen te verwachten dat belh in beroep zou gaan. Belh denkt dat zij de leugens van haar collega's niet durft tegen te spreken en twijfelt daarom aan de onafhankelijkheid van de bezw.verz.arts. H stelt dat als belh problemen heeft met de onafhankelijkheid van de bezw.verz.arts, er een nieuwe HZ zal worden gepland. Het gaat er voor belh om of het G. bereid is leugens en fouten te herstellen.
Op verzoek van gemachtigde wordt de HZ geschorst voor overleg.

Gemachtigde stelt prijs op een HZ in R'dam indien mogelijk. De zaak kan dan medisch worden bekeken door iemand die afstand tot de zaak heeft. De hele procedure draait steeds rond een zelfde thema, tenzij er een andere beslissing wordt genomen, dus gemachtigde acht het goed als er iemand naar kijkt die blanco tegenover de zaak staat. Naar verloop van tijd is er een weerstand tegen belh ontstaan heeft gem gemerkt door de manier waarop hij met zijn dossier bezig is, partijen graven zich in. Dat belh dat doet is, volgens gem tot daar aan toe, maar de indruk dat het G. dat doet is vervelend en maakt de zaak moeilijk zeker omdat er al jaren wordt geprocedeerd rond hetzelfde feitencomplex. Mocht een HZ in R'dam niet lukken en belh vindt het niet verantwoord om naar D'drect of B. te gaan, dan wil belh graag overleg of een huisbezoek mogelijk is.
Belh maakt gebruik van zijn recht om stukken aan het dossier toe te voegen, hij heeft zelf zijn dossier samengesteld en overhandigd. Er zitten 2 nieuwe dingen bij: een toelichting en een belastbaarheid.
Gemachtigde merkt op dat in het dossier steeds dingen blijven zitten, concreet: de brief van dhr K. van het R.. H vraagt of er in dit dossier stukken zitten die verwijderd zouden moeten worden. H wijst er in dit verband op dat hij niet zomaar medische stukken uit het dossier kan verwijderen. Gem zal er naar kijken en per brief aangeven welke correcties in het dossier doorgevoerd moeten worden.
H wacht op deze brief en zal daarna het dossier doorsturen naar R'dam. Daarna zal belh een uitnodiging voor een HZ ontvangen.
Ten slotte vraagt H of ook iemand anders de procedure schriftelijk dient af te handelen. Gem stelt dit op prijs. H geeft aan dat dit wel iemand van Dk G. zal zijn.

Ter afsluiting licht H de eventuele procesgang (beroepszaak) na deze procedure nog toe aan belanghebbende.

H sluit hierop de hoorzitting af.

### (Handtekening hoorder)
### (Handtekening verslaglegger)



Laatste wijziging van deze bladzijde: september 2002