Arts voor orthomanuele therapie S11.

1992

Op advies van zelfstandige arts T4. ging ik naar een dokter die wervels goed kon zetten volgens de orthomanuele therapie (orthomanipulatie).
Dat maakte voor mijn gezondheid heel veel uit. Toen dat duidelijk werd, ben ik de week daarop al naar mijn werkgever gegaan om te vertellen dat er eindelijk een mogelijke oorzaak was gevonden en dat ik waarschijnlijk weer aan het werk zou kunnen gaan.
Niet alleen de correctie van de stand van mijn nekwervels maakte veel uit, maar ook de correctie van de onderste wervels in mijn rug maakte een groot verschil. Toen die beter stonden, bewogen ze mee als ik liep. Dat was voor mij een bijzondere ervaring, omdat ze normaal gesproken nauwelijks meebewegen door de verdraaiing onderin mijn rug. Ik weet nog dat ik dacht dat andere mensen niet beseffen hoe gelukkig ze zijn als je gewoon kunt lopen en dat de onderste wervels dan gewoon meebewegen. Dat heeft echter maar een week geduurd, daarna zakten ze terug in hun oude verkeerde stand.

Helaas bleven mijn wervels niet lang in hun goede stand staan. Als ik bijvoorbeeld van deze dokter naar huis reed (als passagier in een auto), dan trokken mijn spieren bij de bochten in de weg flink aan mijn nek. Ook lag ik 's nachts soms nog op mijn zij, waardoor mijn wervels één kant op zakten.

In 1993 schreef die dokter een papier voor mij:

thumbnail thumbnail

Laatste wijziging van deze bladzijde: september 2011