Psycholoog X14.

Toch openbaar maken op mijn website

Psycholoog X14. vroeg mij in 2014 of ik dingen niet op mijn website wilde zetten. Dat heb ik toegezegd. Die toezegging leg ik in 2022 naast me neer, omdat volgens mij de psycholoog al bij het eerste gesprek de bedoeling had om een psychische diagnose van mijn nekklachten te stellen.
Tijdens een klachtprocedure kreeg ik onterechte beschuldigingen over mij heen. Het is nu juist een van de doelen van mijn website om zulke dingen openbaar te maken. Door die onterechte beschuldigingen vind ik het belangrijk om die onterechte beschuldigingen openbaar te maken. Die beschuldigingen zijn volgens mij voor een deel zelfs aantoonbaar onjuist.
Het is achteraf niet helemaal duidelijk wat ik heb toegezegd, volgens mij ging het vooral om de verwijsbrief van de huisarts.

2014

In 2014 zat ik al een paar jaar in een vervelende situatie vanwege problemen binnen mijn familie.
In een lokale krant stond een artikel over psycholoog X14. en daarbij stond dat hij ook aan mediation deed.
Ik woonde toen bij mijn moeder en ik heb met mijn moeder er over gesproken of dat misschien iets zou kunnen zijn.

Huisart O3. verwees me door naar psycholoog X14. en de huisarts heeft via de telefoon met psycholoog X14. gesproken.

Eerste contact, telefoongesprek

Het eerste contact tussen psycholoog X14. en mij was toen hij mij belde om een afspraak te maken.
Voor mij was het gemakkelijker als de psycholoog bij mij langs zou komen en dat wilde hij doen.
Ik vraag me af of ik al tijdens dat gesprek had kunnen merken dat hij de bedoeling had om een psychische diagnose van mijn nekklachten te stellen. Ik twijfel daar aan.

Gesprekken

Ik heb meerdere gesprekken gehad met psycholoog X14. bij mijn moeder in de huiskamer.

Eerste gesprek op 5 augustus 2014:
Bij het eerste gesprek gaf ik een aantal papieren, maar helaas heb ik nergens opgeschreven welke papieren ik heb gegeven.
Ik gaf die papieren als informatie, maar ook om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Normaal gesproken had ik ergens opgeschreven welke papieren dat waren of had ik er een copie van gemaakt. Blijkbaar ben ik dat in die situatie vergeten.
Ik vertelde over mijn sitatie, zoals de familieproblemen waarvoor ik hem om hulp vroeg, maar ook over problemen met de huisartsen en ik vertelde over mijn website.
Psycholoog X14. zei dat hulp voor mijn situatie niet vergoed wordt door de zorgverzekering, maar als er een psychische diagnose op mijn nekklachten gezet zou kunnen worden, dat het dan wel vergoed wordt. Dat vond ik een vreemde opmerking en ik wist niet goed wat ik daar mee moest.
Later bleek dat de psycholoog alleen naar huisarts O3. wilde rapporteren dat mijn nekklachten psychisch zouden zijn. Mogelijk was de psycholoog al bij het eerste gesprek bezig om daar naar toe te werken.


Tweede gesprek op 2 september 2014:
Ik had nog geen verwijsbrief van de huisarts, en psycholoog X14. vroeg daar om.
Volgens mij probeerde psycholoog X14. opnieuw om naar een psychische diagnose van mijn nekklachten toe te werken.
Hij zou een behandelplan opstellen.

Derde gesprek op 15 september 2014:
Psycholoog X14. probeerde opnieuw om een psychische diagnose van mijn nekklachten te stellen. Hij stelde dat dokters geen medische oorzaak voor mijn nekklachten kunnen vinden en dat hij zich moet houden aan wat artsen zeggen.
Over de diagnose van mijn nekklachten (mechanisch functionele stoornis van rug en nek) zei de psycholoog dat die diagnose niets voorstelt.
Tot op dat moment waren de gespreken merkwaardig, maar dit vind ik schandalig.
Toen ik nog hele dagen werkte had ik gedacht aan een partner, kinderen, een carrière. Dat is heel anders gelopen en vanaf 1992 zit ik dag en nacht te tobben met mijn nekklachten. De specialist die de diagnose stelde staat bekend als een deskundige en goede specialist.
En nu gaat de psycholoog dat belachelijk maken, terwijl de psycholoog geen dokter is.
De psycholoog wilde dat ik meer zou gaan doen en aktiever zou worden. Daarmee neemt hij opnieuw mijn lichamelijk klachten niet serieus.
Dit vond ik erg vervelend. In januari 2021 vond ik dat nog vervelender vanwege de problemen waarin ik terecht kwam, en dat was waarschijnlijk alleen al omdat ik op een zachter bed had geslapen.Vierde gesprek op 22 oktober 2014:
Laatste wijziging van deze bladzijde: juni 2022