M.R.I. scans

1999

Onderstaande MRI-scans zijn gemaakt op 26 januari 1999, in opdracht van neuroloog R..

MRI scan 5, Nek MRI scan 6, Nek MRI scan 7, Nek MRI scan 7a, Nek MRI scan 8, Nek MRI scan 8a, Nek MRI scan 9, Nek MRI scan 10, Nek MRI scan 11, Nek MRI scan 12, Nek MRI scan 13, Nek MRI scan 13a, Nek MRI scan 14, Nek MRI scan 14a, Nek MRI scan 15, Nek MRI scan 16, Nek MRI scan 17, Nek MRI scan 20, Nek


MRI scan 21 (SP = -55.0), Nek MRI scan 22 (SP = -31.6), Nek MRI scan 23 (SP = -9.5), Nek MRI scan 24 (SP = 10.4), Nek MRI scan 25 (SP = 34.8), Nek MRI scan 26 (SP = 59.1), Nek

De zes laatste MRI-scans zijn dwarsdoorsneden van mijn nek. Ik vermoed dat die scans zijn gemaakt om te zien of er een hernia aanwezig is.
Tijdens de MRI-scan lag mijn hoofd in een soort vorm. Daardoor lag mijn hoofd geforceerd recht. De scheefstand die vooral in de laatste twee MRI-scans te zien is, is dus wanneer mijn rug recht ligt en mijn hoofd recht gehouden wordt. Dat is dus wat mijn wervelkolom binnenin doet, en dat is aan de buitenkant nauwelijks te zien.
Dat mijn hoofd geforceerd recht lag, dat lag voor mij ongemakkelijk. Tijdens de MRI-scan stond er dan ook mechanische druk op mijn nek.

Hieronder staat het verslag van de radioloog over de MRI-foto's.

thumbnail
I. ZIEKENHUIS
Afd. Radiodiagnostiek

Van: D. (###) ###
Geb.dat: ###-1965
Geslacht: M
Aanvrager: R3. RKD NRLI
Datum onderzoek : 26-01-99   X2
Datum verslag: 26-01-1999.

Klinische informatie: Onbegrepen nekpijn.

Verslag:
MRI CERVICALE W.K. : Normaal aspect van de disci. Normaal aspect van het myelum. Geen gebieden met verhoogd signaal. De foramina intervertebralia tonen geen afwijkingen zijn ook niet versmald. Aan het bot geen bijz.
Konklusie:
Geen afw.

Laborant: SAW/JOP
W6., radioloog
Geautoriseerd 27-01-99


De dokter die de MRI scans heeft bekeken heeft blijkbaar van neuroloog R3. doorgekregen dat het "onbegrepen nekpijn" is.
Daarmee gaat er al veel mis. Sommige dokters bedoelen met "onbegrepen klachten" dat het al is onderzocht en dat er niets is gevonden. Door alleen maar "nekpijn" te noemen en al mijn andere klachten te negeren, kan het gemakkelijk verkeerd uitgelegd worden.
Ik vind het zelfs belachelijk om vrijwel al mijn klachten te negeren en alleen maar "nekpijn" te noemen.
Het lijkt er op dat neuroloog R3. geen zin had om mijn klachten serieus te nemen als zij alleen maar "onbegrepen nekpijn" doorgeeft.

Er was al een diagnose gesteld (dat het mechanische rug- en nekproblemen zijn), en mijn klachten waren in een paar maanden tijd verdubbeld doordat ik had geprobeerd om halve dagen werken tot het uiterste toe vol te houden. Het was de vraag of er iets bijgekomen was of dat de bestaande problemen waren verergerd.
Op die manier is blijkbaar niet naar de MRI scans gekeken.

Dezelfde dokter die deze MRI scan beoordeelde, beoordeelde ook de röntgenfoto's.

In 1999 zijn ook röntgenfoto's gemaakt.

Rechten: De M.R.I. scans op deze bladzijde zijn
ouder dan de algemene bewaartermijn van 20 jaar,
en maak ik hierbij Public Domain, tenzij anders vermeld.
Laatste wijziging van deze bladzijde: januari 2020