Nederlands | English

Massage

Shiatsu

Apparaten met shiatsu massage werken met een platte schijf met daarop twee halve bollen van verschillende grootte. De schijf draait langzaam rond door middel van een motor met vertraging.

Dit is een apparaat met twee shiatsu ronddraaiende delen:
inventum mg140
Merk en type: Inventum MG140
Prijs: 30 euro.
Dit shiatsu massage kussen masseert ook daadwerkelijk.
Het is daarmee een van de weinig dingen die ook echt masseren.
Door de vormgeving is het soms lastig om mijn bovenrug te masseren.

Vibrerende motors

Apparaten met vibratie werken over het algemeen met een motor met een gewichtje er aan:
vibrerende motor

Merkloos massagekussen:
merkloos massagekussen
Deze massagekussens kunnen in een stoel of in een autostoel geplaatst worden. Maar dit soort merkloze massagekussens zijn vaak niet wat op de doos staat.
Bij het massagekussen op de foto staat op de doos dat het "shiatsu massage actie" heeft, en binnenin zit een beschrijving waarop staat dat er een verwarmingselement in zit. In werkelijkheid zitten er alleen drie kleine vibrerende motortjes in.

Massage apparaat met warmte:
massage apparaat
Merk en type: Fitness DR-3
Dit massage apparaat kan trillen en warmte geven en dat ook tegelijkertijd. Voor mijn bovenrug is het wel prettig, maar als ik dit apparaat zelf vast moet houden, dan ben ik al niet meer ontspannen.

Elektronische spierenstimulatie

elektronische spierenstimulatie
Naam: TENS
Er zijn allerlei apparaatjes die spieren laten aanspannen door middel van elektrische pulsen. Ik kocht een apparaatje dat bedoeld is om te masseren. Er moeten twee dingetjes op de huid geplakt worden, waar de elektrische puls doorheen gaat. Maar de spieren kunnen alleen maar aanspannen, en met masseren heeft het niets te maken. Bij mij werkte het averechts, en het is ook nog eens knap irritant.

Laatste wijziging van deze bladzijde: maart 2013